تاب‎‌آوری

تاب‎‌آوری

The Connor-Davidson Resilience Scale


مقیاس تاب آوری کانر- دیویدسون

تاب‎‌آوری

The Connor-Davidson Resilience Scale


مقیاس تاب آوری کانر- دیویدسون

  • 25
    تعداد سؤال‌ها
  • 15 دقیقه
    زمان اجرا
  • 13
    تعداد اجرا
  • 25
    تعداد سؤال‌ها
  • 15 دقیقه
    زمان اجرا
  • 13
    تعداد اجرا
هدف

سنجش میزان تاب آوری

مبلغ آزمون بعد از پاسخ به سؤالات (و قبل از نمایش خروجی آزمون) از شما دریافت خواهد شد. توجه : درصورت تمایل می‌توانید هم‌اکنون نسبت به اشتراک خود در سایت اقدام نمایید (از طریق منوی کاربری - خرید اشتراک). دراینصورت با اجرای همه‌ی آزمون‌های سایت تا پایان اشتراک، از شما مبلغی بابت آن دریافت نخواهد شد.

از دهه 1960 روان‌شناسان و روان‌پزشکان علاقه‌مند به مبحث آسیب‌شناسی روانی، به مطالعه طولی کودکانی پرداختند که پیش‌بینی می‌شد به دلیل عوامل بیولوژیک خاص (برای مثال داشتن یک والد اسکیزوفرنیک) در خطر آسیب روانی باشند. مشاهده‌ی عملکرد طبیعی برخی از این کودکان منجر به ارائه مفهومی به نام تاب آوری (resilience) شد که به معنای داشتن عملکرد مناسب در یک بافت خطر زا است. همین طور نظریه‌های نخستین در مورد تاب آوری، بر ویژگی‌های مرتبط با پیامدهای مثبت در مواجه با مصائب و ناملایمات زندگی تاکید داشتند. اگرچه این دسته از پژوهش‌ها بعدها عوامل حفاظتی بیرونی مانند مدارس کارآمد و روابط با بزرگسالان حمایت گر را نیز در بهبود تاب آوری موثر دانستند. در سال 2000 لاتر و همکارانش، تاب آوری را سازه‌ای چندبعدی متشکل از متغیرهای سرشتی، (مانند مزاج و شخصیت) همراه با مهارت‌های ویژه‌ای همچون مهارت حل مسئله معرفی کردند و تاکنون مطالعات و نظریات متعددی در رابطه با مفهوم تاب آوری شکل گرفته است.
تاب آوری در سال‌های اخیر به موضوعی بسیار داغ در حوزه روانشناسی مثبت‌گرا تبدیل‌شده و طرفداران زیادی دارد.

لطفاً مشخص کنید که عبارات زیر چقدر در مورد شما صدق می‌کند. اگر موردی هنوز برایتان رخ نداده است، پاسخ خود را با این تصور که اگر آن اتفاق می‌افتاد، چه احساسی داشتید، بیان کنید.

احتمالاً شما نیز در اطرافیان خود با افرادی برخورد کرده‌اید که انگار ظرفیت‌های فردی، روانی و شخصیتی منحصر به فردی در تجربه کردن موقعیت‌های مشکل‌آفرین و تنش زا دارند، به گونه‌ای که هر قدر هم موانع بر سر راهشان باشد، باز هم قدرت بیرون کشیدن خودشان از بحران یا به قولی، تاب آوردن سختی‌ها و ناملایمات را دارند. رفتارهای تاب آورانه به افراد کمک می‌کند تا بر تجارب منفی چیره شده و حتی آن‌ها را به تجارب مثبت در خودشان تبدیل کنند.  

تاب آوری به معنای توانایی مقابله با شرایط دشوار و پاسخ انعطاف‌پذیر به فشارهای روزانه است. تاب آوری استرس را محدود نمی‌کند، مشکلات زندگی را پاک نمی‌کند، بلکه به افراد قدرت می‌دهد تا با مشکلات پیش رو مقابله‌ی سالم داشته باشند، بر سختی‌ها فائق آیند و در جریان زندگی حرکت کنند.

پرسشنامه‌ای که اکنون در اختیار شماست، در سال 2003 توسط دو متخصص به نام‌های «کانر» و «دیویدسون» و با مرور منابع پژوهشی سال‌های 1979 تا 1991 در حوزه تاب آوری تهیه شده است. این پرسشنامه با دقت بالایی قادر به ارزیابی میزان تاب آوری است و در موقعیت‌های بالینی و پژوهشی نیز کاربرد فراوانی دارد.

شاخص‌های اندازه‌گیری (مقیاس‌ها)
اجرای آزمون لیست آزمون‌ها